top of page

ONDERNEMERS

Zakelijk Sporten

 

Sport en Ondernemerschap, een gouden combinatie.

 

"Het is algemeen bekend dat genoeg bewegen gezondheidsvoordelen heeft. Het is een

investering (vooral in tijd), maar ik vind het één van de beste investeringen die je kunt doen!" Door te sporten houd je niet alleen je lichaam en geest sterk en scherp, maar krijg je ook te maken met competitie, strategie, tegenslagen en discipline. Veel overeenkomsten met een eigen onderneming.

 

Kweek karaktereigenschappen voor een winnaarsmentaliteit.

 

Door te sporten kweek je karaktereigenschappen die nodig zijn om te 'winnen'. Een training tot het eind doorstaan is een boost voor je zelfvertrouwen. Dit vraagt om zelfdiscipline. Onderaan de streep zul je zien dat je efficiëntie, toewijding, planning en focus flink zijn aangescherpt. Hierdoor zul je beter in staat zijn om prioriteiten te stellen, zowel privé als zakelijk.

 

Verbeter je probleemoplossend vermogen.

In de basis is ondernemerschap 'het oplossen van problemen'. Hoe beter je bent in het

oplossen van problemen, hoe succesvoller je onderneming.

Wanner je je lichaam traint, train je tegelijkertijd je hersenen.

Er bestaat namelijk een direct verband tussen sporten en probleemoplossend vermogen,

creativiteit en planning. Door beweging boost je deze eigenschappen en zul je gedurende de dag dus productiever én efficiënter werken.

 

Sport en beweging geeft zoveel positieve energie en dit komt je ondernemerschap alleen

maar ten goede! Positiviteit staat op dat moment op je netvlies, waardoor je het overal ziet en aantrekt. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat je door sport je leiderschapskwaliteiten ontwikkelt, meer gedisciplineerd wordt en dat je beter wordt in teamwork. Ook doelgerichtheid en betere concentratie zijn positieve bijwerkingen van sporten.

Zakelijk Sporten biedt fiscaal voordeel!

Ondernemers die gebruikmaken van bijvoorbeeld personal training om fit te blijven, wat weer ten goede komt voor het bedrijf, komen hiervoor in aanmerking.

Energenic komt op locatie naar je toe voor Personal Training.

 

 

Voor medewerkers:

 

DE BELASTINGDIENST BETAALT MEE

 

Wanneer je sport via je werkgever ben je gemiddeld zo'n 40 procent minder kwijt voor je

sportschool abonnement dan wanner je dat abonnement privé afsluit. Het abonnementsgeld wordt dan namelijk van je brutosalaris afgetrokken, waardoor de Belastingdienst eigenlijk meebetaalt.

De werkkostenregeling (WKR) heeft een tweede voordeel.

Voorheen was het noodzakelijk dat de sportschool waar het abonnement werd afgesloten een contract had met het bedrijf en de medewerkers bovendien tot die ene locatie waren beperkt.

 

Binnen de WKR is die voorwaarde vervallen, waardoor een medewerker een eigen sportschool kan uitzoeken om vervolgens de kosten bij de werkgever in te dienen. Voorwaarde is wel dat je de vergoeding als werkgever vooraf moet aanwijzen als werkkosten. Energenic komt op locatie naar je toe en biedt eventueel abonnementen voor werknemers.

GEZOND WERKEN OP EEN DYNAMISCH KANTOOR

De tijd dat een kantoor bestond uit alleen maar bureaus is voorbij. Een moderne werkplek

heeft loungeplekken, tafeltennistafel, om van bureaustoel af te wisselen naar een bank,

tussendoor en potje tafeltennissen, en je beweegt opens een stuk meer. Dat heeft een

reden: dynamisch werken is gezond!

Sport en beweging geeft positieve energie.

Door te sporten kweek je karaktereigenschappen zoals efficiëntie, toewijding, planning en focus. Hierdoor zul je beter in staat zijn om prioriteiten te stellen, zowel privé als op werk.

Zo blijkt uit onderzoek van TNO dat werknemers die sporten, minder vaak verzuimen. En wie beter in zijn vel zit, is creatiever en productiever. Tegelijkertijd denkt een kwart van de

Nederlanders ten onrechte dat zij voldoende bewegen: een goede reden om sporten via de werkgever te stimuleren. Daarom biedt Energenic een fitnessruimte inclusief Personal Trainer op kantoor.

bottom of page